Saturday, July 31, 2010

Adik ? Malu aku.

My sisters were right. I should have listened to them. No matter how I love you, no matter how I backed you up, you will still be you.


Batak lelaki !


Yes I said it. So what ? It's true. Kau sanggup membelakangkan aku sebab lelaki. Kau sanggup lari rumah tinggalkan keluarga kau sebab butuh kebebasan ingin bersama lelaki. Aku bukan nak mengungkit. Tapi hanya aku yang masih percaya dan bantu kau bila orang sekeliling buang kau. Ehh tak. Kau yang membuatkan diri kau dibuang. Bodohnya aku. Macam ini kau buat kat aku ? Sampai mati aku simpan taik kau ni ! Takpe. Mungkin ini balasan aku sebab pernah ambil teman lelaki kau dulu. Okay aku terima. Tapi lepas ni, jangan cari aku lagi. Kau pergi lah mengadu minta tolong pada mana-mana kakak yang masih mahu bantu kau setelah apa yang kau buat. Jangan bagi aku sejuta alasan. Jijik aku nak dengar. Sumpah aku menyampah dengan kau. Doa aku supaya tak perlu tengok muka kau raya tahun ni, adik !




ngeng.

Friday, July 30, 2010

Health retard.

Tirrreeedd ! Like hell. Not enough sleep. And and...I can drive ! No more lady boss for me after this.And and... I think...I need a shrink.



Btw...Happy becoming birthday mom.




ngeng.

Wednesday, July 28, 2010

Mahhhh sohai !!

Diane gila. Babi bangang. Kau sewel !! Taik bau tungkik. Satu satu taik kau jatuh dlm bowl tandas aku boleh dgr ! Gilo gilo gilo !! Kau ingat french manicure kau tu hot sangat lah ? Hahaha. Dah lah cabut bulu ketiak depan aku. Bulu berterbangan lah tetek ! Tukar tukar posisi pulak kau ! Skill mencabut bulu ketiak ehh ?? Sewel sewel. Aku dah naik gila dengan minah ni. Tensi babe tak dapat gi Melaka. Jom baling telur kat Anisss !! Booooooo Anis ! Cam taik lembu bersepah kat kubur ! Bosan bosan ! Asal Amal cacat sesat sampai ke Segamat ?? Bdoh punya minah cina senget ! Booo Amal jugak !! Aku nak pergi Puchong lah. Bom itu minah rempit Pipah punya mulut macam gampang hanjing ! Berani cakap belakang belakang mai lah depan depan tengok berani ke tak. Tercirit plak kang kau basuh sendiri oteh ??? Tak reti respect orang tua kah kau ? Mak bapak kau sudah mampos kaa tak ajar kau ? Fuhhh fuhh fuhhh. Dah jangan pikir pasal itu budak lagi. Royan royan...Dah pening nak pikir apa apa. Sekarang pikir apa kita mau buat ini hari Diane ? Aku dah bosan tengok kau !! Along kau bila balik ???? BWAHAHAHAHAHA.




ngeng.

Monday, July 26, 2010

Ni abang gua !








Mohd Khairuddin bin Ibrahim. My one and only brother. Happy birthday Abang ! You are 26 this year. Be a good brother yeah. Jangan nak kedekut sangat sama gua. Have a blast birthday !! Moga Abang kahwin cepat. Tu lah doa Ija untuk Abang this year. Amin. :))





ngeng.

Friday, July 23, 2010

All I had





Happy birthday boo. I have planned so many things for this day. I'm sorry that I can't make it happened anymore. It's my biggest regret. I wish you all the best. You know you are my first love. And you will always be my sweetest memory. Cause you are the best and you know it. You took my heart away and I don't know when I can take it back. Until the day I have it back, I can never love anyone like how I used to love you. Cause you know me so well. You love me so much. You spoiled me with your love. I don't know if anyone can ever do the things you did for me. I will always love you though I'm moving on.










Jaga diri Azfar.





ngeng.

Thursday, July 22, 2010

Not myself.




I am, indeed, is out of control. What's got into me ?????













ngeng.

Sunday, July 18, 2010

Cemburu itu bermakna aku lagi bagus !

peace lahh.



*diam jap. pastu gelak besar !



Babe...kain tak cukup benang tak bermakna hati taik babeeee ! Tetek aku terjojol tak bagi kau hak gelar orang bohsia babeee! Aku gelak jep tengok kau nak mengamuk cam orang takde akal padahal kau kenal aku pun tak. Sedih. Sumpah aku suka kau dulu. Bila dia cerita pasal kau, aku yang syok dengar. Bila tengok gambar kau, aku yang cair melihat ! Sumpah aku adore kau dulu. Kau putih, muka mix cina, sangat sweet. Tapi hati busuk babeee ! Mulut macam gampang. Kenapa babeee ? Kau kenal aku ke siak ? Takpe. Aku paham. Kau budak lagi. Perjalanan masih jauh. Kau dah kenal dunia, agak-agak nak tarik balik apa kau cakap, silakan. Thanks lah. Buat aku gelak besar hari ni. Aku suka orang buat aku gelak. =)))




p/s: Aku seksi tak bermakna kau lagi hebat dari aku.






ngeng.

Wednesday, July 14, 2010

Pie's sugar.











My girls. We had so much fun. Now semua dah start belajar balik, (except for Diane tengah cuti) kita rest dulu keh. Buka puasa nanti sama-sama. Yang kat JB tu bila nak turun K.L pule ???



Deera, Mamak, Mcna, Hehey, Airin, Nisa. Pergi vaca bawak souvenir utk aku okeh ? Hehe.



ngeng.

Saturday, July 10, 2010

Monday, July 5, 2010

Tell God, the bitch is back !



I am not an anti-men. I am just a pro-women. I don't hate men. I just think that women should know how to survive without men. Cause honestly, from my experience with a dozen of men, it is proven to me that men also depend on women on most things. Emotionally, financially, sexually, everything ! Come on... Ni bukan zaman lelaki jadi ketua dalam rumah. Diri sendiri pun tak betul macam mana nak lead orang lain, betul ? Lain lah zaman dulu memang kredibiliti tu ada. Tapi sekarang zaman gajah pun boleh terbang. Zaman mana lelaki semua jahat, perempuan semua jalang. Dalam sedar atau tidak. Jangan cakap "Ehh tak, aku tak" or "Aku percaya boyfriend aku baik. Dia lain, tak sama"....One word people...BULLSHIT !



So now, I am just gonna do things I can never do. Explore things more. Meet new people everyday. Go anywhere I like. If you can handle me, stay. If you can't, then leave. Kita semua perlukan partner in crime. Bukan guardian angel. To me, nak control nak halang bagai semua ni, just satu propaganda nak tutup kelemahan and inferiority. Sudahlah. Just raise your white flag and admit that we are all superwoman now.





ngeng.

Sunday, July 4, 2010

I don't talk craps sometimes.

Dia cakap aku perempuan liar. Dia cakap taknak cari aku lagi. Dia cakap jangan anggap dia kuli.
Aku cakap aku tak buat jahat. Aku cakap jangan pergi. Aku cakap aku perlukan dia lagi.
Aku pentingkan diri kah ?
Aku bahagia bila bersendiri. Tapi aku masih perlukan teman disisi. Bukan bermakna aku anggap kau kuli.
Aku bukan jalang. Aku bukan murah. Aku masih ada harga diri.
Ini bukan zaman 60-an. Aku bukan trophy wife.
Ini zaman dunia baru. Aku superwoman.
Aku ada suara, aku punya kuasa, aku miliki hak sendiri.
Penindasan bukan kesukaan aku. Kebebasan pilihan aku.
Hey perempuan, dengarkan suara aku. Jangan lemah.
Biar apa kata mereka. Kita punya diri, kita punya suka.
Asal tahu pegangan, asal tahu usul diri, asal letak kaki atas bumi.






ngeng.