Wednesday, September 30, 2009

Evil, please leave.

Setiap manusia yang punyai kesedaran akan sentiasa ingin membaiki diri.
Manusia bukan sempurna.
Ditemani nafsu yang saban hari menggila.
Dihasuti Syaitan yang tidak pernah jemu.
Masakan kita boleh elak kejahatan?
Niat suci yang pernah singgah di hati kini hilang terbang entah kemana.
Semangat yang dulu membuak kini hanya tinggal debu di badan.
Kenapa begini? Aku sendiri buntu.
Mungkin aku semakin jauh dengan Tuhan?
Sujud ku tiap hari. Sujud ku tiap waktu. Sujud ku padaMu.
Tapi mengapa hati ku kini kosong?
Tiada lagi seruan sayup yang ku dengar.
Tiada lagi hati kecil berbisik-bisik.
Jangan biar aku alpa lagi.
Jangan biar aku hanyut lagi.
Tolong. Aku perlukan pertolonganMu.
Dalam setiap diri insan di muka bumi ini,
ada kebaikan dan kejahatan.
Kebaikan yang dulu membuak dalam diri kini diselangi dengan kejahatan.
Jangan kau keluar. Duduk dalam diam-diam. Tolong. :((



ngeng.

Babysitting for free. :((

Final exam is really kicking me in the ass. Come on phye! 4 more papers to go! You can do this. Lagi bape hari nak holiday so balun gile-gile punya. Then duduk umah jadi bibik sejati yang berjaya.

(My mom told me this morning that this holiday I have to babysit Zafran since Along has just fired our maid cause she caught her stealing Along's underwares!!!)

What the hell? Hulloh k.tika. You apa pasal manyak bodoh? Lu curik underware apaa untung? Bagi you penyakit sajaa! Baik lu curi emas kaa, hp kaa, cincin kaa, ada juga untung woo. Boleh kita kongsi2 maa. Haha. Tak pasal dah lu kena buang. Entah-entah hp gua yang hilang dulu pon lu yang curik! Aiyaa. Manyak siall la lu choy!!

Adeh. Seems like it's gonna be me and you this holiday Zaf! Habis lah kau Maksu take over. Kau nanges je aku lempang laju2!! HAHA. Takde lah. Asal kau tak mengada-ngada menggedik, Maksu okay. Kau nak ape, kau ckp je. Maksu bagi. Asal kau tak ngada sbb Maksu dah sgt penat nak layan orang mengada ni. Oppss...harap tiada siapa yang terasa. Kang jenuh aku nak memujuk. Herm.

So people, nak buat appointment with me, during the weekends only okay?


p/s: The sad thing is, I won't get paid. Cause Along has paid for my samans! DAMN.


ngeng.

Sunday, September 27, 2009

I love you babe.

Masa Hari Raya hari tu, I went to my cousin's house, Amira. My dua pupu actually. Dia study kat Taylors, where Dyane used to study there. Then I asked her bila nak fly cause my friend dah fly gi Canada. Then she said,

"Ouhh I know. Dyane kan?"

I was like huh? Mana dia tahu? Dia kenal ke Dyane? I mean I know lah Dyane hot stuff kat Taylors tapi sampai Mira ni pon boleh kenal, I was like..ouhh. Okay! Mira ni stock2 budak baik yang memang sosial dia kurang sikit.

"Ouh, kau kenal Dyane ker?"

"No..aku tak kenal dia. Tapi aku tahu lah"

"Macam mane kau boleh tahu Dyane kawan aku?"

"Takde. Kawan aku satu kelas dgn dia. Then dia selalu lah cite pasal Dyane ni. Dia selalu la sebot2 nama "Phye" besfren dia"

WHAT???? HAHA.

Babe, bila kau cakap kat aku kau selalu cite pasal aku kat kawan2 kau, aku bajet kat housemate kau jelah kan. And takde lah sampai orang lain dari kelas lain pon tau. HAHA. Aku tak pernah caye kau cite pasl aku kat Taylors until Mira told me.

You really love me kan babe? Well, I really love you too sayang.

At that moment, aku sangat2 miss kau. How I wish I never said those things to you. I'm sorry.


ngeng.

Sunday, September 20, 2009

Ulangbulan ke-7. :))




Dear baby boo,
Saya tahu saya bukan girlfriend yang baik.
Saya tahu saya banyak sakitkan hati awak.
Saya tahu saya lah girlfriend awak yang paling garang awak pernah ada.
Tapi awak tetap sayang saya. Terima kasih.
Awak banyak berkorban untuk saya.
Awak sangat manjakan saya.
Awak bagi saya semua yang saya nak. (walaupun kadang-kadang ada yg tak dpt. HAHA.)
Awak buat apa saja untuk saya.
Terima kasih awak.
Saya sayang kan awak.
Selamat ulangbulan yang ke tujuh. :))
p/s: 7 months and not counting. Cause we are forever. Muahxx.
baby bee.

Zafran's birthday party!!!

So, the first day of raya was Zafran's birthday party. All of the Nek Yan's family was there except family Pakcu. They didn't make it on time Still, it was damn fun. Semua orang pon enjoy. Though not all of them yang pakai jersi, but still, everybody had fun. As usual, I'm the only one in the family yang pakai jersi Liverpool. Zafran was a bit cranky at first. But then everything went smooth. The cakes were marvellous! Sangat sedap okay that chocolate cake.


Ouhh Zafran. You are so untung you know??!! How I wish I was you.

Here are some photos I took during the party. So let the pictures do the talking yawww?! Hehe.







The birthday boy. Perasan tak kasut tu? Hehe.

The birthday cakes. Sangat untungkan this budak kecik??? Grrr.

We love parties!! HEHE.

Helo. Ateh saya.
I'm not good at taking pictures.
Me and the twins. I know. Don't ask.

Yeah I know. I'm the gedik one in my family.

Abang bajet langsi plakk.

MUFC? Cuba perhatikan ape yang aku berbeza dengan dorang? HAHA.

Adik-beradik.
Stop showing off MU!! HAHA.
We are sooo not twins cause I'm prettier than my Along. Kan??? HAHA.
Peace yawww!!
Hey abg saiful. Party ni celebrate Zafran. Bukan celebrate MU. HAHA.

Perhatikan birthday boy. Dia pelik sungguh dengan perangai sedara-sedara dia. HAHA.

Sume bajet-bajet MU je. Not me, I'm not! HAHA.

Zaf pelik. Birthday aku tapi dowang yang lebih. HAHA.

This is "soccer fever" party! Not "MU fever" party okay??

Perhatikan tiga mak dara berbaju biru, putih dan merah. HAHA.

Ya Allah! Sape bontot tonggek yang gedik nak mampos tu?

ngeng.

Saturday, September 19, 2009

Zafran's soccer fever.

Today is Zafran's birthday. Esok, during the first day of raya Along is going to throw a party for him. A really big one. She had prepared everything. Theme dia "soccer fever". Everybody has to wear their favourite team punye jersi. I'll be wearing Liverpool jersey of course. HAHA. So, tadi me and Apa pon tergesa-gesa lah ke Al-Ikhsan nak beli hadiah for this little boy. At first Apa igt nak beli bola Liverpool. But then we found this very cute little Nike shoe and terus rasa cam nak beli. I know Zafran has two shoes already and he doesn't need another one but my heart berat pada nak gak kasut tu, Apa pon camtu, so we decided to buy him that shoe. Kitorang tong-tong duet and beli jugak!! I hope Zafran will love our present. Hehe. :))

And ohh ya, everbody is invited. So, come lah join the party!!









Ni lah kasut tu. What do you guys think? Comel tak?


ngeng.

1 Syawal.

1 Syawal menjelma lagi.

Hari raya hari yang mulia.

Andai pernah terkasar bahasa, tersilap bicara, tersalah kata.

Andai pernah terusik jiwa, terasa diri, termakan hati.

Ampun maaf ku pinta.

Niat di hati bukan sengaja.

SELAMAT HARI RAYA. :))


ngeng.

Friday, September 18, 2009

Selamat hari raya dan selamat hari lahir.

To all my dearest family and friends.

SELAMAT HARI RAYA.
MAAF ZAHIR DAN BATIN.
SEGALA SILAP DAN SALAH HARAP DIAMPUN.


and not to forget,

HAPPY 1ST BIRTHDAY MOHD A'IDIL ZAFRAN!
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.
Jadi anak yang soleh pada Mama and Papa oke?
Maksu sayang Zafran sangat-sangat! :))


p/s: datanglah beraya di rumah :)))


ngeng.

Wednesday, September 16, 2009

Cheater!


Zafran and his girlfriend?? Ohh no! Zafran! You cheated on me!! How dare you?!
Ahh aku lagi cute lah budak. HEHE.
ngeng.

Tuesday, September 15, 2009

Guilty for not mentioning name.

Yunk. Laki I syak I curang sebab I tak sebot nama you as the first person I mintak tolong edit gambar. HAHA. Dah you pesan tak suka publisiti cane?


ngeng.

Si nista kembali.

Ya Allah Ya Tuhanku.
Perempuan berilusi itu ke udara kembali.
Aku tahu badai pasti menimpa lagi.
Bila dia mengucap kata-kata nista.
Kau berikanlah kekuatan.
Kau tunjukkanlah kebenaran.
Kau halangkanlah kejahatan.
Hanya kau Yang Benar.


Aku mengalah kerana Allah.
Aku mengalah kerana hormat.
Aku mengalah kerana umi.
Aku mengalah kerana ayah.
Aku mengalah kerana simpati.


Nampaknya, di bulan Syawal kali ini, sudah terbukti.
Yang benar akan tampil. Yang salah akan sembunyi.
Dia mengelak. Biarkan dia.
Asal Tuhan tahu siapa yang benar, siapa yang berdusta.
Kami tidak pernah ingin menjatuhkan sesiapa.
Kami tidak sebusuk itu.
Niat kami baik. Ingin menjernihkan.
Dia masih mahu mengeruh, biarkan saja.
Sesungguhnya Tuhan suka perkara yang baik-baik.
Dia ingin menghebohkan nista pada satu dunia, biarkan saja.
Dia yang perlu jawab pada Tuhan di alam benar.


Ya Allah Ya Tuhanku,
Aku bersyukur dengan kebahagiaan dan rezeki yang Kau limpahkan pada aku.
Panjangkanlah kesenangan ini Ya Allah.
Jangan biar lagi si nista berkata-kata.
Si dia yang benci melihat orang lain bahagia.
Barisnya racun penuh berbisa.
Yang bisa memecahkan sebuah keluarga.




Faezah 'Alaina Ibrahim.

Usaha tangga kejayaan.

Yeah yeah yeah yeah yeah!!
Aku berjaya gak edit gambar jadi camni. HAHA.



Takdelah. Bukan aku yang edit lah. My cousin Gurl yang buatkan.
Kitorang dah baek? Ohh entah lah. Mungkin kami hanya lagak seperti biasa.


Semalam I called three people to do this for me.
The first one siap ajar lagi cane nak edit sendiri but then ending nya aku tak paham-paham gak!! HAHA
Then mintak Anese. Dia pulak dah offline malas nak bukak lappy balik.
Then last-last mintak my cousin.
Dia pon buatkan dah haa. Thanks Gurl. I love you. You know I always do.


Haa boo. Amek ni I dah edit gambar. Bajet-bajet goofy je aku nih. Haha.


ngeng.

Monday, September 14, 2009

Junkfood favourite. :))

Tadi kan masa jalan-jalan pergi lah usha F.O.S jap.
Aku ni mmg suka t-shirt2 kat F.O.S yang "junkfood" tu.
T-shirt die lawa-lawa gila okay???
Simple but smart. Suke!
So, tengah dok belek-belek tadi tibe-tibe nampak satu baju yang menarik perhatian aku.
T-shirt tu kaler purple. Depan die ada kartun pebbles from Flinstones tu. (Dyane..PEBBLES?? HAHA)
Suka sangat. Tapi aku takda duet lah mahu beli.
Kalau beli nanti duet nak topup hari-hari takde! HAHA.
So, aku tunggu lah duit bapak aku bagi khamis ni.
Nanti aku akan beli kau. Jangan risau oke pebbles?


Tapi kalau ada orang nak belanja aku baju tu lagi bagos.
Memang aku sayang die gile tahap babun la en.
Tak mahal. Murah je. RM33 sahaja.
T-shirt kat F.O.S aku saiz L oke? Hehe.


ngeng.

Aku tak terer.

P*****K!!!

Aku tak reti edit gambar weh!!!! Aku mmg tak dilahirkan dengan skill-skill mengubah gambar!!!! Haha.


Terima kasih daun keladi. Nanti ajar lagi walau ending nya saya tak paham gak. HAHA.

ngeng.

Doa di hari raya.

Syawal bakal menjelma.
Aku hitung hari demi hari.
Berdebar menanti saat tibanya hari raya.
Berdebar menanti saat tibanya aku berdepan dengan si dia.
Kisah silam yang lalu mungkin masih menghantuinya.
Kisah yang silapnya dari aku.
Kisah yang salahnya dari aku.
Aku si darah dagingnya sendiri.
Menjadikan dia insan yang naif sebagai mainan aku.
Aku buta. Aku alpa. Aku lalai.
Terlalu asyik dengan keindahan dunia.
Maafkan aku.


Di bulan Syawal ini, aku berharap kita mungkin pulih.
Walau tak sepenuhnya, ukiran senyuman ikhlas dari kau sudah memadai.
Aku tahu kau bukan Nabi.
Yang boleh memaafkan umatnya walau salahnya sebesar alam sekali.
Aku tahu kau manusia.
Aku mengerti jika kau masih belum bersedia lagi.
Aku sudah berusaha.
Walau aku tahu keringat ku mungkin tidak cukup untuk menampung salahku.
Tapi aku hanya manusia. Yang bukan sempurna.
Dan aku akan tetap menunggu.
Akan keajaiban dariMu.


ngeng.

Celoteh di pagi sahur.

Boo.. nak tahu tak?

Pagi tadi, masa sahur, umi, along, k.tika and Bee borak-borak jap lepas habis makan.
Kitorang borak pasal cara I cakap.
Umi kata I ni sangat kasar. (macam yang biasa dia ckp la kan).

Pastu dia kata,


" Ija ni kalau dia jadi lah kahwin dengan Asss..far. Eh cane? Assfar? Apa?"

Along jawab,

"Azfar lah umi"

Umi cakap balik,

"Tengok nak sebot nama dia pon susah. Dia orang Jawa ke dek??"

HAHAHAHAHAHAHAAHAHAAHAHAHAHAH!!!!! Boyfriend ku orang Jawa???? TIDAK!!!

I pon jawab,

"Ehh mana ade! Suka-suka hati umi je. Dia pure orang negeri lah. Duduk kan Bkt Chedang. Kampung dia kat Pilah."

Umi bangkang,

"Alah. Tak penah dengar pon Azfar nama orang Pilah."

I balas lagi,

"Umi kenal ke semua orang kat Pilah tu? Kampung kita kat Pilah pon tak umi"

Umi sambung,

"Hah..kalau jadilah Ija kahwin dengan Asssfar..(silap sebot gak)..umi nak kena warning dia awal-awal Ija ni macam mane. Kasar! Garang! Tak boleh nak berlembut. Umi kena warning mak dia jugak. Malu umi kat mertua Ija nanti."

Wah wah wah. Umi aku ni sedap plak dia kutuk aku??

Along mencelah,

"I believe he knows very well than you do how kasar Ija is"

I pon cakap balik,

"Aah. Ija rasa dia lagi tau macam mana kekasaran Ija umi. Tangan Ija ni mmg dah selalu lekat kat badan dia"

(Alamak!! terlepas cakap pulak!!)

Umi pon marah,

"Ija ada pukul-pukul Asssfar ke?? Eyh adik jangan!! Anak orang tu. Ape pulak pompuan pukul laki?? Dia pernah pukul adik tak?

I tipu umi (hehe)..

"Tak pernah. Ija je yang pukul dia. Dia tak pernah naik tangan kat pompuan"

Umi sambung marah,

"Habis tu kenapa adik pukul dia? Tak baik tau..bla bla bla...."


Dia dah mula membebel sampai la masuk ke bab I kena study rajin-rajin.

Hey orang Jawa!! Kau jangan pikir umi marah aku pukul kau sebab dia sayang kau lebih yea? Memang tak lah! Dah 19 tahun 3 bulan aku jadi anak bongsu kesayangan dia. So kau jangan nak perasan!!


ngeng.

Sunday, September 13, 2009

Zafran suka senyum.


Favourite pic. Sumpah Zafran sangat comel!! Macam tau tau je orang tgh amek gmbar die. Molek je dia senyum!! Dah la nampak gig arnab die tu. HAHA. Maksu sayang sangat kat Zafran! Muahxx!!


p/s: Aku dah buat rekod sendiri. 7 post in one night!! Yeah babeh!


ngeng.

Survey HARDCORE!!

HOW MANY HAVE YOU DONE..

1) smoked weed or cigs

2) consumed alcohol

3) slept in the same bed with someone of the opposite sex

4) slept in the same bed with someone of the same sex

5) made out with someone of the opposite sex

6) made out with someone of the same sex

7) had someone in your room of the opposite sex

8) watched porn9

9) bought porn

10) done drugs



TOTAL: secret. sume ni cam hardcore gile dowh. takot aku nak jawab.



11) taken pain killer

12) taken someone else prescription medicine

13) lied to your parents

14) lied to a friend

15) snuck out of the house

16) done something illegal

17) cut yourself

18) hurt someone

19) wished someone to die

20) seen someone die

TOTAL: seven.



21) missed curfew

22) stayed out all night

23) eaten a carton of ice cream by yourself

24) been to a therapist

25) been to rehab

26) dyed your hair

27) received a ticket

28) been in a wreck

29) been to a club

30) been to a bar

TOTAL: four.




31) been to a wild party

32) seen the Mardi Gras

34) had a spring break in Florida

35) sniffed anything

36) wore black nail polish

37) wore arm bands

38) wore t-shirts with band names

39) listened to rap

40) own a 50 cent cd

TOTAL: three.



41) dressed gothic

42) dressed prep

43) dressed punk

44) dressed grunge

45) stole something

46) been too drunk to remember anything

47) blacked out

48) fainted

49) had a crush on your neighbor

50) had someone sneak into your room

TOTAL: four.



51) snuck into someone else's room

52) had a crush on someone of the same sex

53) been to a concert

54) dry humped someone

55) been called a slut

56) called someone a slut

57) installed speakers in your car

58) broke a mirror

59) showered at someone of the opposites sex's house

60) brushed your teeth with someone elses toothbrush

TOTAL: eight.



61) consider ludacris your favorite rapper

62) seen an R rated movie in theaters

63) cruised the mall

64) skipped school

65) had an eating disorder

66) had an injury

67) gone to court

68) walked out of a resteraunt without paying

69) caught something on fire

70) lied about your age

TOTAL: four.



71) owned an apartment

72) cheated on your boyfriend/girlfriend

73) been cheated on

74) got in trouble with the police

75) talked to a stranger

76) hugged a stranger

77) kissed a stranger

78) rode in the car with a stranger

79) been sexually harrassed

80) been verbally harrassed

TOTAL: six.



81) met face to face with someone you met online

82) stayed online for 12 hours straight

83) talked on the phone for more than 6 hours straight

84) watched tv for 12 hours straight

85) been to a fair

86) been called a bad influence

87) cursed

88) prank called someone

89) laid in the bed with someone of the opposite sex

90) cheated on a test

TOTAL: six.



91) cheated on homework

92) recieved/given a handjob

93) been pushed into a pool

94) played pool

95) watched 5 hours of mtv straight

96) had a crush on someone 10 years older than you

97) had a crush on someone younger than you

98) wear eyeliner

99) skinny dipped

100) laughed at someone who was seriously hurt

TOTAL: five.



TOTAL:

10-20= goodie good
21-30= a little rebelious
31-40= getting hot baby
41-50= rebel
51-60= total bad girl/boy
61-70= bitch/asshole
71-80= cant believe you made it this far
81-90= fucking bad ass91-100= see u in hell


My God!! Trust me. I'm a good girl!! Sume yang bace clog aku ni, WAJIB BUAT!!! Aku nak tgk tahap kesucian korang!! HAHA.


ngeng.

Aku curi from blog orang!

First thing you wash in the shower?
Badan lah.

What color is your favorite hoodie?
Green. I like anything that is green. Love your mother nature babeh!! :))

Would you kiss the last person you kissed again?
Yup yup yup!! :)

Do you plan outfits?
Sometimes. When I'm not lazy enough.

How are you feeling RIGHT now?
Anxious. I also don't kknow why lah.

Whats the closest thing to you thats red?
Right now?? My blood I guess.

Do you say aim or a-i-m?
Huh? Tak paham ini soklan.

Tell me about the last dream you remember having?
Semalam ade mimpi. Tapi sumpah tak egt dowh.

Did you meet anybody new today?
Ade ramai org kat dewan felda tu. Tapi nak kata berkenalan takde pon. Makan je keje aku td. Huhu.

Are you emotional?
Sometimes. Or most of the time. Ntah!! HAHA.

Would you dance to the taco song?
I dance to any song. Dangdut pon boleh bahh!!! HAHA.

Have you ever counted to 1,000?
Aku tau aku selalu bosan. Tapi takdela sampai buat keje gile tu enn.

Do you bite into your ice cream or just lick it?
Lick it lick it! Yeah!! HAHA.

Do you like your hair?
I like my old hair. yang perm tu.

Do you like yourself?
Can I say no? Tapi kita kena bersyukur pemberian Tuhan.

What are you listening to right now?
Come home-eyes set to kill. Thanks yunk intro kat I dis song. I lovvve it!!

How many countries have you visited?
Countries. Entah. Tak egt. Tak byk pon.

Are your parents strict?
Kinda. Masa kecik dulu yea. Dah besar ni..my Along lagi strict.

Would you go sky diving?
Hell yeah!! I lovve outdoors stuff!! Adventurous!!! :))

Would you go out to eat with George W. Bush?
Boleh jaa. Then paww die sikit duet enn. HAHA.

Would you throw potatoes at him?
I'll throw stones at him. Patut direjam dgn batu dia tu!!

Is there anything sparkly in the room you’re in?
Sparkly?? no.

Have you ever been in a castle?
Haha. Istana Budaya di kire takk? HAHA.

Who sits in behind you in your math class?
Who? Masa class add math Pakyem ea? I know. Itek!! Sape boleh lupe class Pakyem??!! HAHA.

Have you made a prank phone call?
PERNAHH!! Tapi tak egt kat sape.

Do you own a gun?
Pistol mainan dikire tak? Zafran yang punye.

Can you count backwards from 74?
boleh. Tapi slow2 lah. Kure2 pon laju lagi kott.

Who are you going to be with tonight?
Nobody lah. Dats y aku nak kawen cepat!!! :((

Ever been on a train?
Pernah. Sape tak penah tipu gile.

Ever been in love?
Love??? Hehe. idk.

Do you have a cell-phone?
Ada. Knp? Nak no??

Are you too forgiving?
Herm. antara ye dan tidak. Depends pada sape.

What is your best friend doing tomorrow?
I don't know. Weh Diane, esok kau pegi class ea?

Can you use chop sticks?
I prefer chop sticks than forks.

What was the last question you asked?
"Alahai..mara ke boo?"

What was the last CD you bought?
CD kah? orang skrg download aja lah.

Is your hair curly?
Nope. But I wish its curly.

Last time you cried?
Tengok cite the biggest loser. Sedih woo org tu berjaya hilang 109 pauns!! Aku nak masok Biggest Loser Asia lah weh!!!

Do looks matter?
Yup. tapi money no 1. Looks can put aside. Aku pon tak lawa nak ckp byk plak. HAHA.

Have you ever slapped someone?
Like durrh??? (Boo, aku tau kau akan bangkang kalau aku ckp tak penah en? HAHA)

The last person you held hands with?
Zafran. HEHE.

Do you sleep with the TV on?
Pernak sekali je.

Where was your default picture taken at?
Kat dewan-ape ntah-felda mase function berbuka td.

Do you hate or dislike more than 3 people?
Tak. Aku sangat susa nak benci orang. Currently aku benci 2 orang je. Nak tahu sape? Sibuk je. HAHA.

Do you like your life right now?
Kinda. Well, it can;t be worse than my life before en?

How often do you talk on the phone?
Bila kredit banyak. HAHA.

What is your favorite animal?
Cats. and Dogs!! If boleh bela anjing aku dah bela dah sekor.



Nak tag sume yang ada kat tepi blog aku ni. WAJIB buat yea. Thank you!


ngeng.

Bila bulan datang...

Aku tau aku janji dengan Anese nak kurus kan 4kg before our holiday. And aku pon mmg dah tekad nak kurus kan badan biar sedap sikit mata laki aku tu memandang. So, hari tu agak semangat la aku nak diet. Sampai dowang offer McD pon aku taknak. Tup tup tup..starting a few days ago, aku start makan GILA-GILA balek!! And when I say GILA-GILA, I really mean kan GILA-GILA!! So, pikir punye pikir kenapa lah tibe-tibe nafsu makan membuas ni, then I came to a conclusion, rupa-rupa nya, aku nak datang bulan dah!! HAHA. Memang ptt pon lah. Perut pon dah buncet semacam en. Uterus sedang mengembang nak mengalirkan darah-darah kotor dalam badan aku. Haha. Okok. So, I'm forgiven. Aku kuat makan sebab ada reason. Ehh boleh kah macam tu? HAHA. Peduli apa aku.


Photo bawah ni contoh terdekat yang korang boleh tengok bila aku cakap aku makan GILA-GILA!! Tak percaya lagi?? HAHA.


ngeng.

Umi pesan kat you..

Sayang sayang.
Umi pesan kalau nak datang raya kat Gedung kena gunting rambut dulu.
Nanti atok nampak rambut you panjang nanti dia gunting buat penyapu. HAHA.
Cuba dengar cakap umi. Gunting rambut.
Haa..itu umi yang pesan ea. I tak suruh pon. HAHA.


Padan muka. Hehe. :DD



ngeng.

My honey bees!



Rindu my honey bees!!!

Yang Dayang tahu lah nak metet-metet.
Yang Jowinilah jauh nun di Sabah.
Yang Minah pink ni mane poie??

Hehe. Takdelah. Sume pon rajen contact-mengontact.
Rindu korang lah.

Dulu aku selalu merungut aku sorang-sorang kat UIA. Kawan takde. Apa jelah teman sepermainan. Hehe. Then, along came Syira and Jowi and Dayang.

Syira mintak tolong dia nak buat presentation on how to apply make up to your face. I became her assistant and Jowi was here mangsa. Hehe. That's how we fisrt communicate with each other. Then, one night masa prektis drama, Syira ajak me and Jowi lepak. That's how we became even closer. Dayang..I don't know how we became close. There's no exact moment like dgn Syira and Jowi. But then we became close during drama. How I wish that drama thingy dibuat lagi awal. Takdelah kitorang nak rapat bile dah nak habes sem.

TO
Dayang: Kemsalam sama tuutt..hehe
Jowi: Sap kok tang lu babe! Gelang u ade dgn i. Nnt jgn lupa amek.
Syira: Dah terikot emo style u!! Haha. Jgn sedey2 babe. Chill oke?

Hope next sem kita sama class ke honey bees??


ngeng.

Mcna!!!!

Firstly, aku nak cakap sorry aku buat post ni lambat. Aku baru online haa. Takpela. Atleast aku dah wish kau on time en? Hehe.


Okay so...HAPPY 19TH BIRTHDAY dear Nur Amalina Haji Ramli yang sangat aku sayangi!!

May all your wish come true oke Mek?

Jadilah guru musik yang berwibawa and sporting bangat!

You'll always be my favourite Mek Kelate!!! Muahxx!! XOXO!
p/s: Teringat masa aku bergusti dgn kau mase F2!! Haha.


lopai.

Wednesday, September 9, 2009

Hati yang celaru.

Jika aku tidak menghebahkan kisah tentang kita,
tidak bermaksud aku tidak mengambil berat tentang perhubungan yang sudah sekian lama terbina.
Jika aku tidak lagi menceritakan tentang kehebatan kau sebagai kekasihku,
tidak bermaksud kau bukan lagi di hati ku..
Jika aku tidak lagi menulis nama kau di ruangan ku ini,
tidak beerti aku sudah melupakan kau..
Kau mengerti kesibukan aku kebelakangan ini.
Kau mengerti kepayahan aku melengkapkan tugasan yang tertunda.
Kau mengerti kepenatan yang aku rasai kerana tidak cukup rehat.
Jika kau boleh megerti itu semua, mengapa kau tidak boleh mengerti isi hati ku?
Aku taruhkan sepenuh kepercayaan kepada kau selama ini.
Mengapa tidak kau?
Aku kecewa.
Aku sangka aku boleh bergantung harapan dan perasaan pada kau.
Ternyata..aku silap.

Aku minta maaf.
Maafkan aku.


ngeng.

Tuesday, September 8, 2009

Anese!!!

Anese. Rindu kau. Tak sabar nak jumpa kau mangkuk.


Saja nak market muka ni, post pic ni. Hehe.


Rambut kita lebih kurang je kan babe?

unty.

Sunday, September 6, 2009

Berakhirnya sebuah drama.

So, drama aku dah habes. Takde yang menang 1st place ke ape. This thing is for assignment for drama subject. My class scored 8.25/10!!! Not bad guys! Good job!

So, cerita nye cani, ada sorang nenek ni diambang kematian. Anak-anak dan cucu-nye sangat suka bla dia dah mati sebab nak amek harta dia. Bila di alam kubur, nenek ni kena soal dengan Angel of Death and Angel of Life. Pastu ada lah flashback2 mase dia muda2 dulu. Nenek ni masa muda dulu, dia sosial gila babi! Minum, pegi club, dah kawin tapi ada boyfriend. Main kayu tiga lah. And yang berlakon nenek masa dia muda-muda dulu, aku lah!! Haha. Suka aku dapat berlakon jadi jahat. Masa sekolah dulu pon camtu. Aku ni mmg muka watak jahat kot. Huhu. Sambung balik, so, nenk tu diberi second chance, dia hidup balik and bertaubat! Hehe.


Aku malas nak cte panjang. Let the pictures do the talking. And muka yang diconteng tu akulah. Sebab aku menyampah tgk muka aku pakai selendang!! Bapak bulat. Tudung biasa takpe. Selendang takboleh. HAHA.




Pilih la mana nak. Hehe.
Pa'an macam mental.

Ini lah boyfriend aku!! Dalam drama je. Hesh.

Ni lah husband aku!! Dalam drama je ye boo? Hehe.


Mak borek, anak rintik. Hehe.

Setan menghasut aku dan As.


Lightng punya orang, Arif yang sengal.

Siapa nak ini minah meh order kat saya. Hehe.

As takleh duduk diam!!
Digodek-godek oleh Syira.

Setan paling HOT!! Sumpah aku nak setan cani yang hasut aku. Hehe.


Pak Imam lulusan Akademi Ayah Pin.

Me and Jowi. Make up dulu papehal en. Huhu.
Dayang and Maududi giler si dancer yang syok sendiri. Huhu.
Three HOT GIRLS of Group 5. Bila dua insan bersama, setan di tengah2. Hehe.

All the ladies. Sayang classmates. Huhu.
Wan sebijik cam madam. Haha.






ngeng.


Saturday, September 5, 2009

"bestfriend" terbaik!

Kau comel. Sangat menawan hati aku.


Aku suka pada kau. Aku sayang pada kau.


Kau jangan risau. Aku akan lindungi kau.



Kau tak perlu takut pada si botak buncet yang sibuk mengendeng-ngendeng kat tepi kau.



Dia memang gatal. Macam tuan dia. Sakit hati aku tengok dia.



Dulu, sebelum kau ada, si botak tu suka kacau hidup aku.



Aku selalu rasa berat hati nak naik kereta Satria biru WFU 6940.



Tapi sejak kehadiran kau, aku berasa riang-ria seperti di hari raya! Hehe.



Aku tahu kau juga sayang aku. Kerana kita sahabat baik.



Kau teman aku dikala aku menyampah tgk si botak.



Tidak mengapa. Kita akan buat satu plan untuk culik dan buang si spiderman botak tu.



Yeah. Ladies rock the world. Go to hell you spiderman suckers!!



Daisy Duck in the house!!!!














Bestfriend aku sekarang. Love you babe.


p/s: Mane lagi comel? Daisy Duck ni ke or Spiderman yang sebelum ni?



ngeng.


Friday, September 4, 2009

her birthday.


Happy 18th Birthday Diyana Farihah.

I love you so much. Forever and always.

Study hard.

Bestfriends forever. Don't ever forget me. I know those Canadians can't beat me. Huhu.

Bring home some goodies for me ea? Hehe.


Aku tatau nak bezakan masa kat Malaysia dengan kat sana. Aku malas nak kira. So, aku tau on 6th September every year is your birthday.I wish you were here. So that we can celebrate together. I really miss you babe. You have fun kay? Study hard. Love you. MuahxX!!


phye.