Friday, October 23, 2009

Julia.

Happy birthday Julia!





I heard you are 4 years old now.

Dah boleh berjalan yea?

Bagos bagos bagos.

CONGRATS YEA?




Julia is gonna be big??
Hehe. I'll pray for it.
Congrats again!!
:))




ngeng.

GERAM!

Okay aku nak mengamuk sekarang. Something is wrong with my blog. Asal sumorang dah update blog tapi tak naek2 dorang punye update kat tepi tu??


I didn't know Dyane update her blog until lah td tiba2 terdetik nak usha blog dia. WTF??


GERAM!



ngeng.

Thursday, October 22, 2009

Origami turns to poligamy???



It was our 8th montly anniversary and for the first time ever, Azfar Zahin Anak Amzah buat a love letter to a girl!! HAHA.
He never ever do such things like this before. I guess he really do love me. I'm so proud of you sayang. See? Bukan nye you tak reti buat. A little bit of effort, and wallahh!!
He search from the internet how to do origami and the red and yellow papers are the result of it. Thanks sayang. I'm touched. I'm glad there a bit sensitivity in you. Or maybe sometimes too much of it?? HAHA.
P/s: It's origami yeah boo? Not poligamy!! HAHA
ngeng.

Dehydrated!!

Today is 22nd and another 3 days I'll be in Nilai!!!!!


God I can't wait! Seriously. Thank you for the 3 weeks I spent at home. I was so damn bored til leave me no choice that I rather went jogging instead of just sit around, cooking and cleaning the house.Note that! I went jogging??!! You have no idea how semput I was. My muscles are still killing me right now! I am soooo taking extra subjects on short sem or else I'll be spending another 3 months at home! Hell no!!!


I can't wait to see Dayang my love, Jowi my honey, Syira my baby, Wan my buddy, Dudi my dude and everybody lah senang cakap!! Hehe.


Kita set class sama-sama kay sayangs?? Muahxx.


P/s: FCUK!! Gigi bongsu tumbuh buat gusi aku bengkak! I can't eat! Can't drink! Stuck n the house!! I'm dehydrated!!!!



ngeng.

I'm back!

Finally!! Abang Pol dah balik from Melaka so I can finally online balik!! Result is coming up. Doakan aku dapat result yang bagus yea. Amin insyaAllah. :)).



ngeng.

Sunday, October 18, 2009

Wakil rakyat kata Wan. HAHA.

I'm having a period pain right now and damn it's killing me!! As you all know lah kan, period pain to me is like a living hell. Thanks to Synflex, I can atleast walk a bit now.


So, it feels like ages since I last update my blog. Okok. I 'll start with Saturday since it's my busiest day of the week. At morning on Saturday, I woke up at 6.30 a.m and get ready to go to Shah Alam to teman Apa ada interview kat UITM. The plan for that day was, morning teman Apa gi S.Alam, then afternoon balik rumah jap jumpa K.ikin yang nak dtg rumah, then pegi jalan2 jap dengan Wan and Dayang then malam tu, ada Majlis Raya Lorong pulak. So, I was kinda damn busy and was running here and there. Bak kata Wan, aku sangat busy mengalahkan wakil rakyat. MUAHAHAH. The sad thing is, I had to cancel with Wan and Dayang. Wuarkh!! Sangat sedih okay? So, I just entertain my cousin yang datang tu. Here are some photos. Gambar dengan Apa takde cause we were so nervous bout the interview sampai sume bnd pon tak menjadi.


Ni gambar of Friday's open house.

Maksu and Zaf.
Do I inherit my mom looks? Tak kan?

People said I look like Along. Well, obviously tak cause I'm prettier! HAHA.


And these are the photos of Saturday's noon where my cousin datang.


Zaf: Hye awek cantk. Nak main sama boleh? :))
Awek cantik: Boleh budak comel! HEHE.



Ni lah K.ikin and her children. K.ikin is anak arwah Mama. Mama was my mak angkat yang jaga me masa baby dulu. Kira my family angkat lah ni.


Zaf nak ngorat twins ni haa.



Yang kiri adik, Alia. Yang kanan kakak, Alisya.


K.ikin's family and my mom.


And yesterday night, my last event of the day, was Majlis Raya Lorong. It was fun. The food was okay. Usually every year ada BBQ but dah two years in a row tak buat BBQ!! So macam takbest sgt without the BBQ. I want lamb!!!!! Haha.

I hang out with K,zarif, K.nabila, Kipin, Nana and K.lin that night. And guess what? Okay aku bukan nak perasan ke apelah kan. But semalam K.zarif and K.nabila tak habes2 cakap I look like Marsha Londoh yang budak AF tu!! HAHA. And they are the sixth and seventh people yang pernah cakap mcm tu. I don't get it. Tang mana yang aku ni cam Marsha pon tatau lah. Dorang ckp if I slim down a bit more, then I'll look exactly like Marsha cause my sttitude sume dah sama. I was like..huh? Marsha sangat gedik!! Aku gedik ke weh? Okay aku tau aku agak gedik but tak lah segedik Marsha!! HAHAHA. Well, I'm flattered and I take them as a compliment. HAHA. Well, here are some photos of last night event.



Zafran with his Maksu and Pak Tam.
I'm sweeter than Along kan??
Me and my dad. Anak ayah. :))
K.zarif and Zafran. Both are so lovely.
These two lovely girls said I look like Marsha Londoh. MUAHAHA.




ngeng.

Friday, October 16, 2009

Do this!!

Rules:It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag twenty people.Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real...nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.


1. What is your name : Faezah

2. A four Letter Word : F.A.M.E

3. A boy's Name : Faroq??

4. A girl's Name : Fatin. Hate that name!

5. An occupation : "Farmer"???? HAHAHAHAHAHA.

6. A color : Fuchsia!! I love this colour!!!

7. Something you'll wear : Flip flops.

9. A food : French fries!!!!!!!

10. Something found in the bathroom : Facial wash!! hehe..

11. A place : Fiji???

12. A reason for being late : Fuck a dog??? HAHA

13. Something you'd shout : FCUK!!!

14. A movie title : Fantastic Four!!!

15. Something you drink : Fruitpunch???

16. A musical group : Franz Ferdinand!!!!!

17. An animal : Fox!

18. A type of car : Ferrari!!!! Hehehe.

19. The title of a song : Family Portrait by Pink!

20.Others to be tagged:

Dayang
Anese
Mcna
Dira
Lombok
Dyane
Anakitiktokwi
And anybody who reads my blog. :)



ngeng.

Kau Masih Dalam Anganku. :((

We used to sing this song together. It's our favourite of all. We scream our lungs out, laughing, imitating this song. And he usually will just laugh at me cause I sing so cutely!! HAHA. I know this song is kinda lame but hey! It's an evergreen song okay! You pegi karaoke mane2 pon people still sing this song tau??


Well, now, it's really happening. I guess this song eventually got onto us. So, people, let me present to you...Kau Masih Dalam Anganku by Azie.




Sekilas ku teringat
Detik-detik yang lepas
Indahnya berkasihan
Semacam ku rasakan
Tak sanggup rasanya
Sesaat ditinggalkan


Dan seboleh-bolehnya
Ku ingin mengikutmu
Walau ke lurah dalam
Aku sanggup tenggelam
Demi kerana sayang
Apa jua kurela, jiwa dan raga


Engkau saja yang sentiasa
Bermain di fikiran tiap masa dan ketika
Tak terlintas di hati ini
Untuk curang kepada muoh kekasih
Aku harap pendirian engkau juga
Sama-sama pertahankan kesetiaan
Walau diacu belati tajam mengugutku
Cinta aku kasih aku tetap untukmu
Hingga ke mati
Hanya itu mampu ku beri


Tersentak lamunan
Bila diri ini disentuh oleh seseorang
Ku cuba damaikan
Hati yang kian berkocak
Agar perasaan sedihku ini tidak nampak


Di pusara ini
Ku sedia berdiri
Bersama doa-doa
Tak putus kuhulurkan
Itulah tanda kasih...
Kasih yang sebenar
Wajah dan senyum mu
Sentiasa ku angankan
Aduhai sayang...



ngeng.

On market!!

Alert!!!


Phye is back on market!!!

She is single and ready to mingle!!



Anyone?


p/s: Really hope this is the end. No more on off. I guess I really got what I've been missing. :((




ngeng.

Thursday, October 15, 2009

Of PAPADOM and handbag.

I just got back from Mid with my mom and my Along. Sumpah penat gile okay? So, what we did was..we went shopping and watched "PAPADOM"!! And I'm telling you, cite tu sangat best okay? You guys should go and watch it. At first before nak tgk tu macam alahai...malasnya. Cause I'm not a big fan of Malay movies but then dah I went out with my mom kan..teman lah dia tengok. But it turns out really good. Not like other Afdlin Shauki movies yang I don't see the point of watching them macam Cuci, Baik Punya Cilok and yang berkaitan lah. I suggest to you people out there, go and watch PAPADOM. Patut lah Afdlin Shauki kalahkan Yasmin Ahmad hari tu.


Herm..after that, my sis yang baru balik from work, datang Mid and join us. Metrojaya is having an extravagant sale. Starting from today. So td gi usha kat exhibition...and I'm telling you...the sale was damn SUPERB!!!!! Rambang mata okay. Though not all are the good stuffs but there are some yang worth buying lah. For example, I bought a Guess handbag. Dapat gak pau my mom satu beg td. And the price was super cheap!! Original price RM379 but after 40% less jadi RM227!! Okay that RM227 takdelah super cheap but compare to its ori price, gile banyak beza en? So, I'm damn happy right now. But kesian lah kat my mom. Dia yang ajak kuar sebab nak beli bag and kasut for herself but yang dapat bag nya aku!! HAHA. Dah my mom choosy sgt. Dari before raya hari tu dia dok cari bag tapi satu pon dia tak kenan. Nak buat cane. Dia beli kasut je sbb bag takda yang lawa. HAHA. Thanks mom for the bag. You're the best!!! Hehehe.


Ni nak show off sikit. Korang rase lawa ke bag ni? Nampak cheap tak? Cause aku benci kalau orang kate nampak cam kat PS punye. Penat mak aku bayar beratus2, suke2 ckp kat PS. Cett. Mampos lah lawa ke tak. Janji aku puas hati!! Nak condemn? Condemn lah. Aku tak heran. HAHA.





Thanks mom!! Love you. :))




ngeng.

Wednesday, October 14, 2009

1st post of the day.

Helo..well. Last night was a really bad night for me. Aku paling benci bila orang kacau aku tidur. Korang taktau ke tidur tu satu nikmat yang amat amat amat nikmat???

Haish. Umi off today. Dia amek cuti sehari to go out with me. Hari tu Umi semangat ajak keluar nak shopping sama2. Now I'm waiting for her to come back from Jalan TAR then off we go to the Curve kot. Dalam pale otak skrg ni dah macam-macam dah terpikir nak ketuk!! Hehe. I like going shopping with my mom. Cause I can ask anything I want. HAHA.

Okok. I better go get my bath now. It's almost 2 dah ni. Later.



ngeng.

F.A.M.I.L.Y


Nek Yan's Family.
The bigger picture of my family.
We are colourful aren't we?
The old couple yang pakai baju colour tiffany blue are my parents.
Sebelah kiri my is my brother and sister.
Sebelah kanan Abg Saiful and Along.
The rest are my Grandpa and Stepgrandmother and cousins.
My biological Grandma passed away when I was form 1.
Cuba cari mana aku and mana Zafran. HAHA.
p/s: Thank God minah tu takde. Buat menyemak je. HAHA.
ngeng.

Tuesday, October 13, 2009

Facebooking.

Since many of my friends sume guna facebook skrg, so I decided to activate balik my facebook account yg since form 3 tak bersentoh tu. And bila aku activate td, banyak gila STFians add aku kot. Dari yang langsung tak pernah dengar after skolah pon ada. Tiba-tiba plak sebak en. Hesh. OKOK. Aku guna facebook k korang? Hesh. Dah la mmg aku tak paham facebook ni. Poning pale aku haa. Haish.


ngeng.

DAYANG!!!!!!!

Okay aku touching dengan Dayang Senandung mulut itik!!


Ouh kau ada blog tak gtau pon en? Huh. Majok majok majok!!! HAHAHA.



ngeng.

Melodrama hatiku.

Me and Syira. Terserempak kat Pavi. Funny. HAHA.

Couple of the year!!!

Midnight ladies!

After paper what? Sume kat Kawah Thai.

Ouh..melodrama hati.

Eh eh. Minah baju oren tu sape? HEHE.

Bersama pengapit pilihan ye Wan? HAHA.

I miss them so much. Our late nights hang out will be the most sweet moments I had with them. I had so few friends when I first came to UIA. After my seniors friends went to Gombak, I can literally say that I'm all alone in UIA. Tu yang asyik merayau je tak lekat pon kat Nilai. Til came along them. Dayang, Syira, Jowi, Wan, Po'ye, Dudi, Taqin, and Senah. I hang out with them all the time sampai ada orang tu merungut lah I didn't pay enough attention to him!! HAHA. You are still my number one lah sayang.



I was suppose to go to Gombak this sem. But then because of I have to repeat a few subjects due to my maen2 punya perangai, I'll graduate next sem, insyaAllah. When I think about it again, ada hikmah why I graduate next sem. I can be with them. We'll graduate together kay honey bees? Can't wait nak start sem. Miss them so much..melodrama hatiku. :))




I miss Jowi's tounge twister, Syira's emo, Dayang's jelingan manja, lawak bodoh Wan, luahan hati Dudi, Po'ye yang caring, Senah yang gila2, Taqin yang pendiam. Rindu lah nak maen kad ngan korang. Kompem2 aku menang en?? HAHA. And I'm sure korang pon rindu kepembarisan aku!!! HAHA.





p/s: Sama-sama doa result kita gempak with flying colours kay?
ngeng.

Dance dance! Yeahh!

Aku sangat sedih sekarang sebab niat suci murni aku nak gi jogging pagi nie tak kesampaian!!!!
Tepat pukul 6.45 aku dah bangun nak siap-siap gi jogging.
Tapi hampa bila...aku dengar...tik tik tik tik tik!!!


HUJAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


FCUK!!!!


Okay takpe. Tak jadi penghalang! Aku tengah menari macam orang gila sekarang.
Dancing is an exercise en??? HAHA.



ngeng.

Gaduh itu caring??

Kat page myspace Apa ade tertulis ayat ni kat bawah gambar aku.


"The couple that fights the most is the one most in love... it shows they care enough to notice the other one screwed up and care enough to mention it to the person so they can fix it. When you stop fighting it means you stopped caring."




So korang paham-paham lah apa maksud nye ea? Selalu lah bergaduh dengan pasangan anda!!
Bergaduh menunjukkan yang kita ambil berat!!


Kepala hotak kau! Sapa yang cakap ni???
Habes kalau berbaik-baik, sweet-sweet, itu tak caring???
Tak tahan aku hidup bergaduh je.


Renung-renungkan. Selamat beramal. :))




ngeng.

Kau.Tolong lah terasa! Ye kau lah!

Kimak lah kau!! Bodoh nye orang!
Kau pikir kau sape? Kau pikir kau market sgt aku heran lah??
Memang tak lah! Kau salah orang lah bangang!
Kau pikir aku tatau ape kau buat?
Kau pikir aku tatau ke? Ehh aku tanya kau ni!! JAWAB LAH BODOH!
Aku tak batak kau lah. Sumpah aku tak batak kau.
Kau datang dan pergi dari hidup aku pon aku tak heran.
Aku boleh cari seribu orang lagi bagos dari kau!
Sumpah aku tak perlukan kawan macam kau.


Kawan??? HAHAHA. Aku nak gelak jap. Kau kawan ke? HAHA.
Takpe. Kau gunakan aku untuk kebaikan kau.
Aku banyak tolong kau tp diam-diam kau makan aku.
Aku tau lah badan aku sedap untuk dimakan.
Simpan sebulan pon takkan habis-habis lemak dan daging2 aku ni!
Tapi sampai hati kau kan? Aku bukan nak mengungkit. Tapi kau sendiri sedarlah.
Kau bising, kau mengadu, kau merengek kat aku bile ada orang ni buat kau macam tu.
Tapi kau buat kat aku!! Apa jenis manusia kau ni?
Aku senang percaya orang yang aku rapat.
Tapi kau bunuh kepercayaan aku. Kau tahu aku akan percaya kau.
So kau sewenang-wenangnya gunakan kepercayaan aku bg kat kau.
Kau pikir aku tak terasa ke weh?
Aku sedar lah apa kau buat ni. Tapi aku diam je.
Aku diam pikirkan kau kawan aku. Aku diam pikirkan apa yang kita dah buat sama2.
Aku pejamkan mata, buat-buat tak nampak even dah terang2 kau mmg setan!!


Takpela. Mungkin aku banyak kekurangan sampai kau buat macam tu kat aku.
Fine. Lepas ni, apa nak jadi, jadilah.
Kau rindu aku, kau perlu aku, kau nak aku, kau cari aku.
Aku tak kemana2. Kau tahu mana nak cari aku.


Readers. Nak tahu sape and apa yang orang ni buat sampai aku mencarut2 cam orang mati akal? Takpelah. Aku malas nak memburukkan orang.
Tu bukan cara aku. My mama taught me better than that.
Aku just luahkan apa yang aku rasa skrg sbb aku baru sedar kebodohan aku selama ni. Haish..phye phye. Aku sedih skrg. Aku patut back off lama dulu.
Bila kau mengadu kat aku pasal dia.
But now it's too late.


FCUK!!


p/s: Yela. Kau lah! Habis siapa?? Tolonglah terasa ini kau.



ngeng.

Kakak aku turun padang!! :))


Aduhaii. Time-time tengah sengkek ni lah dan dan kakak aku nak turun K.L. Speedzone lagi. Kakak aku yang mana? Yang bootylicious cam aku tu lah. Beyonce Knowles!!! HAHA.

Ingat selalu ke diva cam dia nak turun Malaysia??

24th Speedzone, 25th Beyonce punya konsert!! Macam kimak lah!

If aku tau end of this year banyak event, aku saving awal-awal tau??!!

Ni yang aku nak cari Dato' ni. Anak Dato' pon jadila.

Boleh payung aku papehal. Cett!



Ada sesiapa yang anak Dato tak dikalangan pembaca blog aku ni? Kalau ada, hit me back keh?? Then we talk2!! HAHA. :))




ngeng.

Monday, October 12, 2009

Everything but not this.

Have you ever miss the feeling of being broken hearted?


Where you feel so messed up and miserable.
Crying all night, wasting tons of tissues.
Can't eat, can't sleep, can't do anything right.
Cursing your ex so harshly but the fact is you miss him even more each day.
Wanting to dress up to impress and making him feel regret leaving or cheating on you.
Feeling as if you are strong enough without him but the fact is you are so damn lonely.


I do. Right now. No offense ye boo. I'm not saying anything (please don't assume anything).
It's just that..after being single for 3 years then not single for another 3years makes me feel like..

I miss being so messed up!!



Weird huh? Everybody wants to be happy, loved and not lonely but here I am..missing the moment of no one in the world wants to be in.
I have great friends around me, wonderful family, and a boyfriend who loves me so damn much but then I miss being broken hearted.
I'm not praying for it, no!! And I ain't complaining!
Just..herm. It's nature in human I guess.
Nothing is ever enough. Can't be gratitude of what they have.


Maybe it's just mooshy me talking crap right now.
Haish.



p/s: Sumpah taknak tido time Maghrib lagi!



ngeng.

Kau yang punya.





This is called crazy moments.
Sayang, listen to me here.
No matter what happen, I'll never let you go. Though sometimes I really do feel like I can't take it no more..but still, at the end of the day, you are all that I ever wanted to be with. No one can tear us apart. No matter how temptatious the temptation might be, I'll stick with you.
Remember this song?
"Jangan kau bimbang sayang.
Dimana ku berada.
Denagn siapa ku bersama.
Jangan bimbang ku tetap kau yang punya!"
Don't ever forget that. I love you boo. :))

ngeng.

Sunday, October 11, 2009

Anak zaman batu.


Ini baru anak Flinstones sejati!!
Along Wilma???
Abg Saiful Mr Flinstones??
Ouh. I can't imagine that.
HAHA.
ngeng.

Duckling.




Aku baru kenal kau.
Perkenalan kita terlalu singkat.
Masih terlalu baru.
Tapi kau banyak tolong aku.
Sedih ku, gembira ku, kau ada.
Kau dengar. Kau bantu. Kau nasihat.
Baris kata kau mudah.
Cela ku, baik ku, kau terima.
Kau lihat. Kau tahu. Kau paham.
Pandangan mu ada benar.
Ada kala, aku benci kau.
Kerna kau sombong! HAHA.
Kata kau, memerhati cara kau.
Aku paham kemudian.
Ada kala, aku suka kau.
Kerna kau mencuit hati. HAHA.
Aku terhibur sentiasa.


Walau apa pun engkau,
Walau apa akhirnya kita,
Aku hanya punya 3 baris untuk kau..





Terima kasih, anakitiktokwi. :))







ngeng.

Saturday, October 10, 2009

Come home.

I'm going back home tomorrow!!



Atlast! Tak payah dah nak terjerit2 bila on the phone.Tak payah nak suruh orang ulang-ulang balik ape dorang cakap.







Kuala Lumpur, tunggu aku yea?





Doakan perjalanan balik selamat yea.





Muahxx!


ngeng.

Friday, October 9, 2009

Jerat.

Jerat.
Aku terjerat.
Masih belum punya ikatan rasmi tapi aku terjerat.
Kebebasan aku punya had.
Had yang ditetapkan tanpa ada hak.
Ingin bersuara tapi tekak kering.
Ingin bertindak tapi badan lemah.
Aku tak punya kuasa.
Aku tak punya tenaga.
Tolong. Tolong aku.
Selamatkan aku.
Aku merayu. Tolong bawa aku pergi.
Sesiapa yang kasihani aku. Tolong....




p/s: Somebody. Anybody. Help me. Please....:((((((



ngeng.

Tak paham bahasa ea?

Kau bukan boyfriend aku lagi.

Jangan tanya aku kenapa ini, kenapa itu. Siapa ini, siapa itu. Apa ini, apa itu.

Kau ada soalan? Pergi tanya di kaunter pertanyaan.

Alihkan soalan-soalan kau dari aku.




Selamat jalan romeo???!! HAHA.



ngeng.

Sepi.

Aku menyepi jap.


Nanti aku muncul balik.


Sorry ea semua.



Aku serabut lah.



ngeng.

Serabot!

Bila hati gundah, jiwa gulana.

Bila otak kelam, pemikiran kabut.

Bila penglihatan gelap, pemandangan gelita.








Aku sedih. Kau yang paling rapat dengan aku. Kau yang paling kenal aku. Kau yang paling tahan dengan aku. Tapi kau jugalah yang paling aku tidak kenali. Kau jugalah yang paling aku rasa jauh. Kau jugalah yang paling aku tidak berkomunikasi.



Sikap kau yang tidak menerima lagi. Sikap kau yang tidak mendengar lagi. Sikap kau yang tidak mengendah lagi. Dan yang paling teruk, sikap kau yang terlalu mengongkong. Semua itu yang membuatkan aku makin berahsia dengan kau.



Ampunkan aku terlalu berahsia dengan kau. Ampunkan aku kerana tidak meletakkan kau di teratas sekali. Masakan aku petah. Kau buang aku jauh dari kau. Tapi kau tunding jari pada aku.



Aku bingung sekarang. Aku sesak! Aku serabut. Aku mintak maaf pada semua kerana masalah aku dgn si dia berkesan pada yang lain. Ada hikmah aku ke Lumut. Tuhan bagi peluang pada aku untuk tenangkan pikiran yang kusut kerana masalah yang hanya sesemut.



Betul kata kau anakitik. Aku terlalu fikirkan sangat sesuatu hal. Keadaan sekeliling mensesakan nafas aku.



Maafkan aku. Aku bersalah. Aku serabut mungkin kerna aku masih sayangkan kau dan takut kehilangan kau tapi ingin kehilangan kau.
Aku tamak. Semua aku nak. SEMUA.



Kata-kata maaf memang sangat senang diucap. Tapi yang pasti, aku ikhlas dan rasa bersalah. Lepas ni, apa nak jadi, aku redha. Kau nak buang aku, redha. Kau masih ingin aku, ubahlah.



Nanti aku hubungi kalian. For the mean time, I need my time. Need my space.



Dan kau, tolong jangan ganggu aku buat masa sekarang. The last thing I need to hear is from you.



Aku pusing!!




ngeng.

Maxis di Lumut.

Lokasi: Pangkalan TLDM (L), Lumut.
Waktu: 3.02 p.m
Aktiviti: Online.


Line Fone: Macam pukimak!! FCUK!




Dari pagi tadi takde orang msg aku cam pelik lah en? Then aku on off handphone. Wah..banyak pulak msg masuk. HAHA.


Okay, kalau aku tak dapat nak contact korang sangat sampai Ahad ni, paham-paham jela ea kenapa. Terima kasih.



ngeng.

Wednesday, October 7, 2009

KFC, nasi tomato.

Sumpah penat. Baru sehari aku jd full time nanny dah mcm2 dugaan aku dapat. HAHA. Sampai laa ni aku tak mandi dari pagi tadi tau? Mana tak nye. Aku nak berak pon Zafran nak ikot. Haa kau tgklah taik aku budak kecik oii! Selekeh! Haha.


Along balik jap tengahari tadi. Dia bawak balik lunch. Nak tau apa dia belikan? KFC and nasi tomato. HAHA. Dia nak amek hati aku kot. Yelaa. Dah laa cuti ni aku kena jaga Zafran, tak dapat amek lesen pastu kena ikout gi Lumut. Haha. She has to do a lot more than just a KFC!! haha.


Herm. Bosan lah.


ngeng.

Selamat pagi Khamis :))

I woke up at exactly 7a.m today. Slept around 1 yesterday. Bangun2 bawak si kecik jalan-jalan kat depan, then bg dia makan, mandikan, nyanyikan lagu anak itik tokwi untuk dia tido and now dia baru je tido! Alhamdulillah..yess! Tido gak si kecik tu. Lepas ni nak kena kemas rumah pulak. Bapak bersepah gile!

Okeh aku mmg babysitter terhebat sekarang!

Petang ni pegi Lumut. Shit! Nak pergi wedding my friend punya sis but then kena pegi Lumut pulak.



Bosan tahap ciban. Sorang pon takde msg aku lg ni haa. Takpe aku tunggu. Pagi sangat lgpon en. Sure sumorang pon tak bangun lg. Aku je semangat bangun pagi2.



But then kan, if bangun pagi, terasa cam lama lah sehari tu. Kalau tido pagi, bangun malam, rasa cam sekejap je masa sehari tu. Bangun pagi2 bukak pintu rezeki masuk. Mudahan murah rezeki aku. Amin.


P/s: Rinduu ouh..!! Euw. HAHA.


ngeng.

Suka hati. :)

Hati senang, senyum riang.
Masalah buang, perasaan tenang.
Hidup aman.



ngeng.

Anakitiktokwi tak sedar diri dah tua.

HAHA. Kau nak duduk kat sit baby? Duduklah anakitiktokwi oii.

Kau muat ke? HAHA.

Okay aku dah kecoh satu dunia sekarang. Kau soh aku shhh shhh shhh ea? Memang tak lah. HAHA.

Kenapa kau anakitiktokwi? Sebab kau nyanyi lagu tu tak best (dah lah salah lirik)! And sebab mulut kau best. HAHA.


p/s: Kimak!!! Rantai ayam aku putus sebab amek kan hp Along??? Aku marah sekarang. FCUK!



ngeng.

Tuesday, October 6, 2009

Good things come in two.










Babe, aku tunggu kau habis final. Kau tunggu aku bulan 12 nnt! HAHA.
Melaka tunggu ya? Ada lagi. :))
ngeng.

Emotionally involved.

Dalam dunia realiti, semua pun berdasarkan fakta.
Dalam dunia realiti, manusia bisa membedakan yang mana punya minda, yang mana punya hati.
Dua elemen ini dipisahkan jauh-jauh.

Doktor dan pesakit atas urusan merawat sakit. No emotionally involved.
Businessman dan client atas urusan jual beli. No emotionally involved.
Bos dan pembantunya atas urusan kerja. No emotionally involved.
Tapi kalau kenalan dan kenalan? What is it that is involved?

Aku takkan tahu. Aku taknak tahu. Aku takut nak tahu. Aku buat-buat tak tahu.
Setakat ini, aku masih di atas paranormal. Hidup satu permainan. Aku hanya seorang peserta yang ingin menang.

Aku tahu aku salah. Tapi aku bahagia. :)). Selfish nye aku.


ngeng.

Pear itu bootylicious.


Ramai orang kate, aku tak gemok. Tapi rangka aku besar.

Ramai orang kate, dari pinggang ke atas aku kecik.

Tapi dari punggung ke peha, besar!

You kate ape?



Ramai orang kate badan aku banyak air dari daging.

So aku boleh cepat kurus kalau diet betul-betul.

You kate ape?

Apa-apa pun you kate, inilah pemberian Tuhan.


Hah. Amek kau. Censored bebenor gambar ni. Haha. Tapi en, badan aku lebih kurang pear yang kanan tu la bentuk die. Tapi kalau aku kate kecik sikit lagi cam betul tak?
Okay takpe. Tunggu KALAU aku kurus, kalah BEYONCE okayyy???



p/s: Sejak bila kau kesah kau gemok ni Phye? Dok Melaka lah kalau nak kurus sgt. HAHA.
ngeng.


Too blurr.

Disebabkan macam banyak sgt aku nak tulis kat blog ni, pasal UIA, pasal family, pasal Melaka, pasal cinta, pasal semua semua lah, aku jadi cam tak tahu nak tulis ape lgsg dah! HAHA.

Meh aku tulis dulu ape yang ada dalam benak otak aku ni.

So, I just got home. Tadi before sampai gi dinner kat Santai with Apa, Umi, Along and Zafran. It was the first time Apa actually sat down satu meja with my mom. Before ni just salam-salam jumpa depan umah je. He behaved very well. Makan tak terbunyi lgsg pinggan tu!!! HAHA. Okeh boleh bawak gi majlis. HAHA. Then, my mom told me yang K.tika, Along's maid yang just got fired tu, bukan shj curi baju2 and underwares Along. But also my brown halter top!!! (is that how you spell it?? ntah.) FUCKER!!!

Nasib baek la minah indon tu dah blah. Kalau aku sempat ada, mmg mati lah. Macam cibai. I really don't understand maids nowadays! Bila tuan dia dera, sibuk dok mintak simpati kat orang sampai kat paper 2 3 page sal dia saje. Tapi bila dapat tuan yang bapak punya baik, treat kau cam kau a part of the family, makan semeja, keluar bersama, kau boleh buat taik plak? WAHH kau! Si jaguh yang handal! Makin menyampah plak aku. And disebabkan minah indon tu jugakla, aku kena jadi maid sepenuh masa holiday ni! Tensi tensi tensi!


p/s: Badan lemau. :((


ngeng.